Att duplicera en drop skapar en omdöpt utkastkopia som pekar på de produkter du väljer att behålla. Använd det när du vill återanvända det mesta av en drops inställningar för en ny lansering utan att behöva bygga upp det från början.
Börja en duplication
- Öppna Drop List i sidofältet (sidan är märkt Drops).
- Hitta den drop du vill kopiera.
- Klicka på Duplicate på dess kort. Dialogen Duplicate drop öppnas.
Namnge kopian
Dialogen öppnas vid namngivningssteget:
- Namnfältet är förifyllt med
<originalt namn> (Copy). Ändra det till vad du vill. - Om du lämnar det tomt behåller kopian standardnamnet
(Copy). - Klicka på Next för att fortsätta.
Välj vilka produkter du vill behålla
I nästa steg ser du en kryssrutlista över källdroppens produkter:
- Alla produkter är markerade som standard. Avmarkera de du inte vill ha i kopian.
- Du kan inte fortsätta om allt är avmarkerat — behåll minst en produkt.
- Klicka på Duplicate för att skapa kopian. Knappen visar hur många produkter den kommer att innehålla.
Det du får
- En ny utkastkopia utan schema och utan publicerad data — den behandlas aldrig som redan publicerad.
- Kopian refererar till samma produkter som du behöll, så du kan redigera och publicera den separat från originalet.
- Efter att den har skapats tas du direkt in i guiden för det nya utkastet så du kan redigera och publicera det.
Originaldroppen lämnas orörd.
Lägga till fler produkter
Duplication låter dig bara behålla eller ta bort produkter som redan är på källdroppen — det finns ingen möjlighet att lägga till nya här. För att lägga till fler grafiska verk öppnar du det nya utkastet och lägger till dem i guiden (se Så lägger du till eller tar bort grafiska verk från en drop).