Een geëxtraheerde stijl aanpassen (de Branding Editor)

kleurentypografie

De Branding Editor is een live-preview editor voor het verfijnen van een stijlvoorinstelling. Deze opent in de Page Design-stap van de drop wizard en is de vanzelfsprekende vervolgstap na het extraheren van een stijl van een website. In tegenstelling tot het formulier Paginastijlen toont het een live preview van je verkooppagina en kleurcontrastreacties terwijl je wijzigingen aanbrengt.

Hoe je het opent

Er zijn twee manieren, beide in de Page Design-stap van de wizard:

  • Na extractie. Wanneer je een stijl van een URL extraheert en op Save & Apply klikt, toont het successcherm een Customize-knop. Klik erop om de editor te openen met het zojuist geëxtraheerde thema geladen.
  • Op een opgeslagen voorinstelling. Ga naar Saved styles, selecteer een voorinstelling en klik op de Edit-knop (potloodpictogram) ernaast. Dit opent dezelfde editor voor die voorinstelling.

Je kunt de editor op elk moment opnieuw openen door de voorinstelling te selecteren en opnieuw op het potlood te klikken.

Wat je ziet

De editor opent als een volledig scherm met het paneel Edit Theme, met de besturingselementen aan de linkerkant en voorbeelden aan de rechterkant.

  • Editor (links). Pas kleuren, typografie en andere brandingsinstellingen aan. Kleurvelden bevatten een inline contrastaanwijzer zodat je leesproblemen kunt herkennen terwijl je bewerkt.
  • Voorbeelden (rechts). Twee gestapelde, weergegeven voorbeelden — Home page en Product details page — die worden bijgewerkt terwijl je bewerkt, zodat je het effect van elke wijziging onmiddellijk ziet.

Je kunt het thema ook inline hernoemen — klik op de naam bovenaan, typ een nieuwe naam en druk op Enter.

Opslaan

Klik op Save om je wijzigingen terug te schrijven naar dezelfde voorinstelling. Escher vernieuwt vervolgens de voorinstellingenlijst en houdt de voorinstelling toegepast op de pagina van de huidige drop, zodat de editor en je drop gesynchroniseerd blijven.

  • Revert changes maakt je niet-opgeslagen bewerkingen ongedaan en keert terug naar de laatst opgeslagen versie.
  • Reset to original (weergegeven wanneer je de editor onmiddellijk na extractie hebt geopend) herstelt de oorspronkelijk geëxtraheerde kleuren.

De knoppen Save en Revert zijn uitgeschakeld totdat je daadwerkelijk iets hebt gewijzigd.

Niet-opgeslagen wijzigingen

Als je de editor sluit met niet-opgeslagen bewerkingen, vraagt Escher Unsaved changes en biedt je drie opties: Save, Discard of Cancel (blijf bewerken). Niets wordt naar de voorinstelling geschreven tenzij je opslaat.

Waar de wijzigingen terechtkomen

Het bewerken van een voorinstelling werkt die ene voorinstelling bij, dus elke drop die deze gebruikt, neemt de wijziging op bij de volgende publicatie. Reeds gepubliceerde pagina's veranderen niet totdat je ze opnieuw publiceert.

Nog hulp nodig?

Vraag de in-app helpassistent via je creativehub dashboard, of stuur ons een e-mail — een echt persoon antwoordt. info@theprintspace.co.uk